mandag 30. november 2009

El Rancho i Gallup New Mexico

Dette hotellet anbefalles varmt om du befinner deg i området.  Hotellene og motellene i USA er så like, men dette er i en klasse for seg selv.  Dette hotellet husker du. Føles som du bor i en westernfilm. 

Mange kjendiser har bodd på hotellet, nevner John Wayne, Katherine Hepburn, Spencer Tracy, Errol Flynn, Kirk Douglas, Gregory Peck, Humphrey Bogart. 

Mange kjente politikere har også tatt turen innom inkludert to presidenter: Reagan og Eisenhower.








søndag 22. november 2009

New Mexico



New Mexico.

Indianerhovedstaden Gallup i New Mexico

Gledet meg til å se indianerhovedstaden i USA, Gallup som ligger i New Mexico.  Da jeg var liten (og litt større) var jeg, som så mange andre opptatt av indianerne og deres bragder.  Allt av Morgan Kane ble f.eks. slukt der indianerne var hyppige gjester. Selvfølgelig visste jeg at dette var en fantasiverden, men kanskje ville jeg finne litt stil og stolthet? 
Men det jeg så var dårlige hus i et karrig ugjestmildt landskap, mye fyll, mye forfall, mye fattigdom, ingen stil og stolthet.  Hadde jeg lett hadde jeg sikkert funnet det også, men førsteinntrykket var veldig deprimerende.

Indianerne fikk utlevert land, men det de fikk var stort sett stein, umulig å dyrke.  Når det i tillegg er veldig varmt der, ingen trær og vann og masse støv ble det en utrivelig plass å bo. 

Link til Gallup i Wikipedia:
http://en.wikipedia.org/wiki/Gallup,_New_Mexico

Vel, her er noen bilder for å illustrere hvilke forhold de bodde og bor under.















Skjønner dere hva jeg mener med stein og dårlig jord?  Så faktisk ikke større hus enn dette mens vi kjørte igjennom det enorme indianerreservatet.

torsdag 19. november 2009

torsdag 12. november 2009

Oslo by night


Oslo en kald vinterkveld fra Holmenkollåsen.

Yellowstone


Yellowstone, west.

onsdag 11. november 2009

New York skyline



New York skyline.

tirsdag 10. november 2009

80 talls utstillingen





















Noen bilder fra 80-talls utstillingen på Folkemuseet sommeren 2009.  Utrolig bra utstilling.
Gryterett var eksotisk, saccosekk var en selvfølge, walkman i alle former og fasonger og mobiltlf. som tok hele baksetet.  Så fjernt og samtidig så nært.

Boeing 787


Bilde av Boeing 787 tatt på Boeing fabrikken i Seattle. Enda ikke vært i luften pga. store forsinkelser og problemer.  Det var ikke lov å ta bilder inne på fabrikken, men jeg sto utenfor og tok dette.  Er du i Seattle MÅ du bare få med deg denne fabrikken.  De lager Boeing 747 på samlebånd der bl.a., det hele var så svært at det var uvirkelig.

mandag 9. november 2009

Restroom of the year.


Restroom of the year :-)
Do på en cafe.  Eieren hadde brukt utrolig mye energi på innredningen :-)

Morsom cafe



Morsom cafe, Arizona.

Kactus Cafe Arizona


Sliten cafe, Arizona.  Cafeen var bygd i nærheten av 2 kjempekaktuser.  De blåste desverre ned og cafeen gikk konkurs.

søndag 8. november 2009

Gutta på motorsykkel



Flere MC bilder.  Dette bildet tror jeg bestemt er tatt i Elbow Lake, Minnesota.

Damer på motorsykkel.



Utrolig stilig bilde synes jeg. Det eneste jeg vet om dette bildet er at det er en nær slektning som eier ene motorsykkelen.  Hvor bildet er tatt vet jeg ikke sikkert, men stor sjanse for at det er i Minnesota, kanskje Elbow Lake.

Esaias, allias Mjaurits



Nå har jeg lest råd fra de som har blogget en stund, og konklusjonen må være at det er de nære ting som gir mest respons.  De nære ting i dag blir Esaias, eller også kallt Mjaurits som ligger å koser seg ved PC'n.  Han er en Hellig Birma og er så fin så :-)

Hyttefelt imellom Bozeman og Yellowstone


Forsiktig start

Starter litt forsiktig, laster opp noen bilder via Flickr. Bildene er tatt i Arizona, kjørte igjennom der i sommer (2009). Det var varmt og ugjestmildt, men også utrolig vakkert.